Fundamenten van coaching

Fundamenten van coaching
Het sterkste onderdeel van het fundament is de gedachte waar een wil is, is een weg. Dit houdt in dat als je werkelijk weet wat je wilt en het ook echt verlangt, dat dan automatisch alle deuren geopend worden naar je uiteindelijke doel. Het probleem in de westerse welvaartmaatschappij echter is dat deze wil, dit verlangen in 99% van de gevallen in de kiem wordt gesmoord. Hoe dat precies werkt wordt haarfijn uitgelegd in het artikel getiteld waarom maken zo weinig mensen gebruik van hun persoonlijk potentieel.

Kijk op zaken
Succesvolle mensen kijken heel anders tegen het maken van fouten en falen aan dan ambitieuze zekerheidszoekers. Om iets te bereiken moet je misschien wel tig fouten maken en drie of vier keer falen. Waarom is dat? Ten eerste is dit om gebrek aan ervaring en kennis. Ten tweede is dit omdat het resultaat veel beter aanvoelt als je er echt moeite voor hebt gedaan. In de volgende alinea geef ik met een kort kinderverhaaltje aan hoe dit werkt.

De drie poesjes en de fee
Er waren eens drie poesjes en een goede fee. De goede fee zei: omdat jullie zo lief zijn, mogen jullie alledrie één wensje doen. Poesje één vroeg om een kommetje melk en poesje twee om een vis. Het derde poesje dacht: "Ik kan ook meer vragen, hoe krijg ik het voor mekaar dat ik alles kan krijgen wat ik wil?". De fee zei: "Poesje drie, wat wens jij?" Ze antwoordde: "ik wens dat ik alle wensjes mag doen die ik maar wil." De fee vroeg: "wil je dat echt?" "Ja, dat wil ik echt". En zo geschiedde het. Poesje drie vroeg eerst om een kommetje melk en een vis. Na dit verorberd te hebben kwam ze met meer wensen...

Huiswerk
Maak bovenstaand verhaal af naar eigen voorkeur en ga in op de vraag "wordt poesje 3 uiteindelijk gelukkig?"


Fragment uit "Handleiding voor een beter leven".

Lees de volgende blog "de vier stadia in het coachingsproces"

Bestel de "Handleiding voor een beter leven" nu in de webwinkel.

 

Terug naar de introductie  pagina
{Terug naar overzicht alle artikelen en blogs}

Terug naar de intoductie pagina